Fietsen in Vietnam

Koffie & Kokosnoten, Fietsroutegids Vietnam Mekongdelta

Als je Mekongdelta zegt, zeg je water, rivieren, eilandjes, pontjes, grote bruggen, kleine bruggen, houten bruggen, stenen bruggen, smalle paden,  tweebaanswegen, stille landweggetjes, levendige dorpjes, bijzondere tempels, sampans, vrachtboten,  drukke markten, drijvende markten, knapperige stokbroodjes, verrukkelijke soepjes, sterke koffie, frisse suikerrietsapjes, bergen kokosnoten en dan ben je er nog lang niet……

Deze fietsroute door de schitterende Mekongdelta van Vietnam is een compleet uitgestippelde route en wordt geleverd met gpx-tracks. De route begint en eindigt in Saigon en voert je  in 19 mooie etappes door het karakteristieke zuiden van Vietnam.

De route is voor iedereen te fietsen, jong tot oud, beginners tot gevorderden. Start en finish is in HoChiMinhCity ofwel Saigon. Eerst fiets je in de drukte de stad uit maar algauw is het rustiger en fiets je over smalle wegen door de delta. De route gaat door kleine dorpjes en levendige stadjes, door groene rijstvelden, langs kleurige tempels, kokosplantages en rijstnoedelfabriekjes, over talloze bruggen en bruggetjes over even talloze kanaaltjes en rivieren; van de ene pont naar de andere, langs drijvende markten en overal zijn kleine bedrijfjes waar de ijver van afspat. Aan de stranden van het zuiden kun je wegzakken in een echte klapstoel, genietend van de ondergaande zon. Er is een goede bootverbinding naar het Phu Quoc eiland met de mooiere maar ook toeristische stranden van zuid Vietnam.
Onderweg zijn er regelmatig kleine terrasjes, stalletjes en hutjes met strooien daken waar je in een hangmatje kunt genieten van koffie, suikerrietsap of een ander drankje. Vietnamezen zijn erg vriendelijk hier, altijd wel in voor een praatje. In hun pauzes hangen ook zij graag in een hangmatje. Eethuisjes zijn er volop en de vegetariër komt ook goed aan zijn trekken al moet je dan wel iets creatiever en geduldiger zijn. Fruit groeit hier in overvloed, ananas, mango, dragonfruit en allerlei vruchten die bij ons niet bekend zijn en zeker het proberen waard zijn. En als je geluk hebt maak je een van de bonte festivals mee.
Je fietst over rustige wegen die niet altijd op de kaart te vinden zijn. Ze zijn bijna allemaal geasfalteerd en ondanks soms hobbels en putten is er goed te fietsen. In het hart van de delta fiets je ook op betonpaden, soms verharde paden, een enkele keer over een graveldijkje. Soms, als het niet anders kan, fiets je op wat drukkere wegen.

Deze route is inmiddels door verschillende vakantiefietsers gereden en zij zijn er zeer tevreden over.

Margriet & Paul :
Zeer afwisselende route, tropisch zonnig en groen, prachtige smalle paadjes over allerlei bruggetjes door de delta, vriendelijke Viets en een zeer preciese gpx-track! De perfecte coctail voor een heerlijke fietsvakantie. Aanrader!

Addie en Hans:
Goede route, mooi, zeer verzorgde beschrijving, goeie tips, ruime keuze in hotels, restaurants en bezienswaardigheden. Fijn dat er iemand zoveel moeite en aandacht heeft gestoken in onze reis! (en die van vele anderen). Bedankt voor de mooie route en de prima informatie!

Beste reistijd Van september t/m maart is de beste tijd om hier te fietsen waarbij september nog wel nat kan zijn en het in maart al aardig opgewarmd is. In november wordt het aanmerkelijk koeler en droger. Alles is dan aanmerkelijk groener. In februari en maart warmt het al weer op en is het droger. In april zet de hitte pas echt goed in, mei/juni begint de regentijd waarbij de hitte doorzet. In het droge seizoen kan er ook best een buitje vallen.

Januari 2024 is de Fietsroutegids Vietnam Mekongdelta volledig herzien, ze is nu aangepast om alleen met GPS te rijden, de beschrijving alleen is niet voldoende om zonder GPS je weg te vinden. Je hebt geen speciale GPS meer nodig, een goede app op de telefoon volstaat (mapout, pocket earth, osmand etc.).

Met deze Fietsroutegids bepaal je zelf waar je slaapt en hoeveel je per dag wilt fietsen. Per etappe worden aanwijzingen gegeven (points of interests poi’s) die corresponderen met de nummers in de tracks die apart geleverd worden. Zoals waar je kunt eten, drinken, slapen en proviand inslaan en soms ook bezienswaardigheden.  In het ABC staat verder alles wat je moet weten om in de Mekongdelta van Vietnam te fietsen.

Totaalaantal kms       1181km incl. 2 korte dagtours en PhuQuoc
Aantal etappes            19 zonder PhuQuoc
Kortste etappe            22km
Langste etappe           111km

De route is in 3 weken te fietsen. Wil je hier en daar extra uitstapjes maken, naar Phu Quoc of ergens langer verblijven trek er dan liever 4 weken voor uit.

De Fietsroutegids is alleen te bestellen bij Escaper Travels!

Prijs: € 32,50 incl. gps tracks, excl. verzendkosten

Verzendkosten binnen Nederland € 5
Verzendkosten naar België en overige EU-landen: € 9

Hier bestellen

Korte indruk in beeld: