Fietsen in Cambodja

Fietsen in Cambodja
Een schitterende route door het binnenland van Cambodja, langs het Angkor complex en langs de vele tempels die in de jungle liggen en nog weinig worden bezocht.

Tempels & Tapioca, fietsen langs de mooiste tempels van Cambodja

is een compleet uitgestippelde route van Bangkok naar Phnom Penh. Het enige wat jezelf nog moet doen is een vlucht boeken en je tassen inpakken.

Vanaf de luchthaven in Bangkok vermijd je de drukste wegen door eerst een klein stukje met de trein te gaan. Daarna fiets je door licht glooiend terrein naar de grens met Cambodja. In Battambang krijg je meteen een goede eerste indruk van het echte Cambodja maar ook met het recente verleden van het land.  Je kunt er heerlijk genieten in een resort met zwembad en een bijzondere lokale food-tour maken. Vervolgens  rij je naar het noorden over rustige mooie wegen, langs de oude tempels en typische Khmer dorpjes en stadjes naar de beroemdste tempels van het Angkor Rijk. Je maakt kennis met de meestal supervriendelijke maar verlegen bevolking. Neem er de tijd voor, maak stops bij de kleine stalletjes en eethuisjes waar men graag een praatje met je maakt. Je fietst verder door het noorden langs weer andere bijzondere tempelcomplexen en door de groene rijstvelden naar Kampong Cham. De route vermijdt de drukke National Road 6 op slechts enkele kilometers na. De laatste etappe volgt de Mekong naar de bijzondere hoofdstad Phnom Penh. De stadstoer voert je langs diverse indrukwekkende bezienswaardigheden zoals het paleis en het Tuol Sleng museum maar ook langs de leuke markten. Vanuit Phnom Penh kun je (bijvoorbeeld) terugvliegen naar Bangkok of een aansluitende route fietsen.
Op deze route volg je dus niet de drukke wegen rondom het Tonlesap meer maar ga je echt het binnenland in. De wegen zijn goed behalve op de laatste etappe naar Phnom Penh. Direct langs de  Mekong fiets je voor een deel over rode, stoffige wegen – een avontuurtje op zich – maar ook over asfalt.  Voor de hele natte tropenbuien is er een alternatief.

De beste reistijd ligt tussen oktober en maart. In oktober kan het nog nat zijn maar omdat  je vooral op asfalt fietst hoeft dat geen probleem te zijn. September t/m november zijn de groenste maanden. December en januari zijn de koelste maanden, daarna warmt het weer op. Je zou de route zelfs in de zomer kunnen fietsen als je tegen de warmte en de regen kunt. Meestal regent het flink een aantal uren achter elkaar en is het de rest van de dag droog. Het kan echter ook wel een dag lang blijven regenen en het kan ook relatief weinig regenen. Met de klimaatveranderingen is het niet meer goed te voorspellen wat het weer zal zijn.

De fietsroutegids bevat een gedetailleerde routebeschrijving en wordt geleverd met gpx-tracks. Elke etappe is in een apart hoofdstuk beschreven met een overzichtskaartje. Meetpunten zijn afgerond op 0,1km met bijbehorende praktische informatie zoals hotels, restaurants en bezienswaardigheden. De route is zo opgebouwd dat hotels op fietsafstand liggen. Daarnaast bevat het een uitgebreid ABC met noodzakelijke en praktische informatie, allerhande weetjes en handige achtergrondinformatie.

Sinds 2001 heb ik al vele malen in dit bijzondere en boeiende land gefietst. Eerder heb ik de fietsreisgids Stof en Stuiterasfalt geschreven en uitgegeven. Deze volledig nieuwe fietsroutegids is wederom met kennis en grote zorgvuldigheid en met veel plezier samengesteld!

Zie ook de informatiepagina.

Totale lengte      1468km ( Thailand 274km Cambodja 1194km)
Aantal etappes   18    (Thailand 3 Cambodja 15)
Uit te breiden met  3 stadsritten samen 186km  (Battambang, Angkor en Phnom Penh)
Langste etappe    127km
Kortste etappe       37km
Geadviseerde reisduur 4 weken

Fietsen in Cambodja

Aanbieding € 49,90 inclusief gpx excl. verzendkosten.  Alleen bij Escaper Travels!

(Zolang de voorraad strekt!)

Verzendkosten binnen Nederland € 4
Verzendkosten naar België en overige EU-landen: € 9

Hier bestellen

Een kleine indruk in beeld: