Fietsen in Laos

Fietsen in laos

 

UITVERKOCHT!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een prachtige, afwisselende route door het mooie zuiden van Laos. Langs de Mekong, door de rijstvelden en het grillige karstgebergte, over smalle eilandpaadjes, langs grotten, rivieren, watervallen en koffieplantages en langs een wel heel bijzondere tempel.

Karst & Koffie, Fietsroutegids Zuid Laos

is een compleet uitgestippelde fietsroute die begint in Vientiane en eindigt in Pakse.
Vanuit Vientiane fiets je meteen al langs de Mekong over stille wegen en vervolgens het binnenland in. De beruchte hoofdroute #13S wordt zoveel mogelijk vermeden. Daarom fiets je zo nu en dan ook over rode wegen, stoffig maar heel goed te doen en heerlijk rustig. De beroemde Thakhek loop mag natuurlijk niet ontbreken. Langs het grillige karstgebergte en de bijzondere KongLor grot dient er af en toe ook flink geklommen te worden maar zoals altijd maakt ook hier de omgeving alles goed. Ook op het Bolavenplateau met de koffieplantages en watervallen moet geklommen worden maar je kan ook gigantisch lekker naar beneden rollen en regelmatig je voeten afkoelen in een van de vele watervallen. De route gaat helemaal naar het zuiden en de eilanden in de Mekong. In Pakse ga je dan weer terug naar Bangkok of je plakt er de route in Cambodja aan om door te fietsen naar Phnom Penh of verder.

In de fietsroutegids is ook opgenomen de aanlooproute per trein vanuit Bangkok naar Nongkhai en de grensoversteek van Thailand naar Laos. Ook hoe je vanuit Pakse weer terug in Bangkok geraakt, deels met de fiets en deels met de trein. Je kunt natuurlijk ook vliegen, Vientiane en Pakse hebben beide een luchtverbinding met Bangkok.

Totale afstand    1391km
21 genummerde etappes
Hoogste punt     1313m Bolaven plateau
Laagste punt          77m
Aanbevolen reistijd is 3-4 weken tenzij je van lekker doortrappen houdt.

Sommige dagetappes zijn erg kort zodat je grotten of watervallen kunt bezoeken, een aanbevolen wandeling kunt maken, gewoon lekker uitrusten of de volgende etappe eraan vastplakt. Alles naar eigen inzicht en op eigen tempo.

 

De fietsroutegids bevat een zeer  gedetailleerde routebeschrijving en wordt geleverd met gpx-tracks. Elke etappe is in een apart hoofdstuk beschreven met een overzichtskaartje, meetpunten zijn afgerond op 0,1km met bijbehorende praktische informatie zoals hotels, restaurants en bezienswaardigheden en de POI’s sluiten naadloos aan bij de gpx tracks. De route is zo opgebouwd dat hotels op fietsafstand liggen. Daarnaast bevat het een uitgebreid ABC met achtergrondinformatie, allerhande weetjes en vooral noodzakelijke informatie om de fietsreis tot een succes te maken. Completer kan het gewoon niet!
Met deze fietsroutegids op zak bepaal je zelf waar je slaapt en hoeveel je per dag wilt fietsen.  De gpx-tracks maken het een stuk gemakkelijker om de route te volgen maar de gids is noodzakelijk om de route goed te volgen.
Het enige wat jezelf nog moet doen is een vlucht boeken en je tassen inpakken!

Karst en Koffie is uit de serie Fietsroutegidsen.

Hier een kleine indruk in beeld: