2. Kou en wind

Ik ben erop voorbereid en ik krijg er ook meteen veel van. Op 17 mei vertrokken, mijn verjaardag want ik wil per se bij mijn tentje zitten met uitkijk op de schapies in het weiland.
Daar ging nog heel wat ren en vliegwerk aan vooraf want niet alleen de oppas bleek in gebreke te zijn. Ook mijn fiets vertoonde wat mankementen. In een week treinde ik de ene dag naar Wijchen voor de Rohloff, 2 dagen later naar Rotterdam B4T en weer een dag later naar Velp voor de Pendix. Regelmatig kapotte liften op stations, veel te krappe ruimtes voor de fiets in de trein en een flinke omweg omdat er aan het spoor werd gewerkt met als gevolg extra veel fietsen in de toch al te krappe ruimte dus. Gelukkig had de conducteur een goed humeur. Treinen kan ik even niet meer zien. En ondanks de plotselinge hectiek ben ik toch wel blij dat alles in die ene week samenkwam en niet ergens onderweg. Nadat in Velp ook de Pendix weer piekfijn in orde is trap ik lekker naar Amersfoort. En ja, overal supergoeie service zodat mijn mooie karretje weer helemaal in orde is.

Afgeladen vertrek ik dus op de 17e, iets later dan gepland en meteen de koude gure wind vol op kop, oeps! Ik heb dit seizoen nog te weinig kunnen fietsen dus ik zet mijn tentje op in Oostwoud na 52km. Helaas, geen weiland met schapies voor de deur. Het is zó koud dat ik al vroeg de slaapzak in kruip maar tevreden. Wel nadat ik een superlekker maaltje heb gegeten, de dag wordt goed afgesloten!

Poes Happy is ook tevreden, ligt al snel snurkend tegen me aan. Op de boot naar Stavoren vindt ze het wel erg spannend maar na een uurtje rolt ze zich relaxed op. 20 minuten later zijn we weer aan wal en laat ze zich probleemloos tegen de wind in langs de dijk en door mooie Friese dorpjes rijden. Van de wind heeft zíj geen last. Wie had ook kunnen denken dat het niet alleen hard zou gaan waaien in de derde week van mei maar dat het ook niet warmer dan 11C zou zijn? Nou, ik niet!

Het voordeel van de kou is dat de liter smoothie die ik thuis heb gemaakt nog drie dagen goed blijft. Ook voor het bakje baba ganouche heb ik geen koelkast nodig 😁

Na 4 dagen fikse tegenwind zijn we weer terug op Wildemansheerd, mijn favoriete kampeerterrein, een paradijsje in de polder. Happy voelt zich er meteen thuis. Ik ook trouwens. Twee volle dagen blijf ik hier, onthaasten vooral. Genieten van het zonnetje uit de wind. Een kort tochtje in de omgeving, ‘t Roegwold. Wanneer ik weer verder wil trekken is de wind zo sterk (bft 7) dat ik er nog een dagje onthaasten aan vastplak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *