1. De start van een nieuwe fietsreis Route 67

Eindelijk is het dan zo ver, deze jonge oudere gaat nu echt op weg naar de Noordkaap!

Of toch niet?

Sinds 2020 tijdens Covid probeer ik deze tocht al te maken maar steeds moest ik mijn plan wijzigen. Dit jaar gaat het dan eindelijk gebeuren, huis- en poesoppas geregeld dus ik kan los. Of?
Op het laatste moment moet ik de oppas laten schieten, verdorie. En zo gaat de poes toch weer mee op reis. Niet naar de Noordkaap, net iets te veel bergen, pontjes en tunnels voor het beestje maar ook voor mij want de poes reist mee in de aanhanger, veel extra bagage dus. Bovendien mag ze niet mee op de grote veerdiensten.

Route omgelegd, iets makkelijker. Via Duitsland en Denemarken naar Zweden. Daar langs de kust naar Göteborg, doorsteken naar de oostkust en zo alsnog naar Finland. Hoe het daar verder gaat zal ik wel zien maar sowieso naar Helsinki en de boot naar Travemünde, de enige waar het poezenbeest mee kan.

Ik ben voorbereid op kou, wind en nattigheid maar ik hoop natuurlijk op zon en warmte. Ik ga zoveel mogelijk wildkamperen, afgewisseld met campings. Een uitdaging op zich want ik ben geen held in wildkamperen. In Denemarken kan ik mooi ‘oefenen’ op de vele bivaks. En oja, op mijn supermooie karretje, de Avaghon X29, zit een Pendix zodat ik de hellingen goed op kom. Ook dat is een uitdaging, kan ik de accu op tijd voldoende laden of moet ik alsnog duwen? Want dat is met de levende have erbij niet te doen. Mijn zonnepaneeltje gaat ook mee om telefoon en powerbank op te laden, op de lange dagen in het noorden moet dat wel lukken.

Behalve nog een heleboel meer uitdagingen tenslotte ook de uitdaging om dit blog tot het laatste toe vol te houden. In het begin lukt het meestal nog wel maar ergens onderweg niet meer. Dan krijgt het buitenzijn, het onderweg zijn, er niet-zijn en het offline-zijn de overhand en is het stil. Ook al weet ik dat mijn blog graag gelezen wordt, een seintje ook dat ik er nog ben en hoe het met me gaat want zoals altijd fiets ik solo. Daarom heb ik dit blog weer nieuw leven ingeblazen, net wat sneller en makkelijker dan mijn website. Dus mensen, vooral veel  reageren om dit blog levend te houden!

2 gedachten over “1. De start van een nieuwe fietsreis Route 67

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *