Fietsen in Vietnam

Fietsen in Vietnam
Vietnam, Fietsroute in de Mekongdelta

Als je Mekongdelta zegt, zeg je water, rivieren, eilandjes, pontjes, grote bruggen, kleine bruggen, houten bruggen, stenen bruggen, kokospalmen, oliepalmen, smalle paden, betontegels, tweebaans wegen, landweggetjes, levendige dorpjes, drukke marktjes, drijvende markten, vis, stokbroodjes, soepjes, koffie, suikerrietsap, tempels en dan ben je er nog lang niet……

De fietsroute door de Mekong is een compleet uitgestippelde route en wordt geleverd met gpx-tracks. De route begint en eindigt in Saigon en voert je  in 19 mooie etappes door het karakteriestieke zuiden van Vietnam.

Beste reistijd Van september t/m maart is de beste tijd om hier te fietsen waarbij september nog wel nat kan zijn en het in maart al aardig opgewarmd is. In april zet de hitte pas echt goed in, mei/juni begint de regentijd waarbij de hitte doorzet. In november wordt het aanmerkelijk koeler en droger. Alles is dan aanmerkelijk groener. In februari en maart warmt het al weer op en is het droger. In het droge seizoen kan er dus best ook een buitje vallen.

Met het fietsrouteboek bepaal je zelf waar je slaapt en hoeveel je per dag wilt fietsen. Alle etappes zijn nauwkeurig beschreven en vermelden waar je kunt eten, drinken, slapen en proviand inslaan. Het beste is om de route met gps te fietsen maar het fietsrouteboek blijft noodzakelijk om de route goed te volgen.  Ook alle overige informatie die je nodig hebt ter ondersteuning van je fietstocht is terug te vinden in het ABC van het Fietshandboek.

Deze route is inmiddels door vakantiefietsers gereden en zij zijn er zeer tevreden over.

Prijs: 95 euro inclusief gpx.  Alleen bij Escaper Travels! 

Op dit moment wordt gewerkt aan een verbeterde editie die 2e week januari 2018 leverbaar zal zijn.