Fietsen in Laos

Fietsen in laos

Een schitterende route door het mooie zuiden van Laos. Langs de Mekong, door de rijstvelden en het grillige karstgebergte, over smalle eilandpaadjes, langs grotten, rivieren, watervallen en koffieplantages en langs een wel heel bijzondere tempel.

Uit de serie fietsroutegidsen.

Karst en Koffie is een compleet uitgestippelde route die begint in Vientiane en eindigt in Pakse. De fietsroutegids bevat een gedetailleerde routebeschrijving en wordt geleverd met gpx-tracks. Elke etappe is in een apart hoofdstuk beschreven met een overzichtskaartje, meetpunten zijn afgerond op 0,1km met bijbehorende praktische informatie zoals hotels, restaurants en bezienswaardigheden. De route is zo opgebouwd dat hotels op fietsafstand liggen. Daarnaast bevat het een uitgebreid ABC met achtergrondinformatie, allerhande weetjes en noodzakelijke informatie. Met deze fietsroutegids op zak bepaal je dus zelf waar je slaapt en hoeveel je per dag wilt fietsen.  De gpx-tracks maken het gemakkelijker om de route te volgen maar de gids is noodzakelijk om de route goed te volgen.  Het enige wat jezelf nog moet doen is een vlucht boeken en je tassen inpakken.

Vanuit Vientiane fiets je meteen al langs de Mekong over stille wegen en vervolgens het binnenland in. De beruchte hoofdroute #13S wordt zoveel mogelijk vermeden. Daarom fiets je zo nu en dan ook over rode wegen, stoffig maar heel goed te doen en heerlijk rustig. De beroemde Thakhek loop is echt schitterend door het grillige karstgebergte en hier dient af en toe flink geklommen te worden maar zoals altijd maakt ook hier de omgeving alles goed. Ook op het Bolavenplateau met de koffieplantages en watervallen moet geklommen worden maar je kan ook gigantisch lekker naar beneden rollen. De route gaat helemaal naar het zuiden en de eilanden in de Mekong. In Pakse ga je dan weer terug naar Bangkok of je plakt er de Jungleroute in Cambodja aan om door te fietsen naar Phnom Penh of verder.

In de fietsroutegids is opgenomen hoe je vanuit Bangkok met openbaar vervoer in Vientiane kunt komen en vanuit Pakse weer terug in Bangkok. Je kunt natuurlijk ook vliegen, vanuit beide luchthaven gaan vluchten van en naar Bangkok.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan deze schitterende route. Verdere informatie volgt spoedig.

Prijs: 95 euro inclusief gpx excl. verzendkosten.  Alleen bij Escaper Travels!

Verzendkosten binnen Nederland per december 2017 € 3,25

Verzendkosten naar België en overige EU-landen per december 2017 € 6,50